Carmistin International a finalizat implementarea unui proiect cu finanțare europeană în valoare totală de peste 13,7 milioane de lei pentru susținerea investițiilor în inițiative antreprenoriale sociale la nivelul regiunilor Sud-Muntenia, Sud Vest și Vest, prin înființarea a 29 de structuri de economie socială, în vederea dezvoltării economiei sociale și creșterii ocupării locurilor de muncă la nivel regional.
Din totalul persoanelor înscrise in Grupul Ţintă, 174 persoane din regiunile Sud-Muntenia, Sud Vest și Vest au participat la cursuri de formare în domeniul antreprenoriatului social, acreditate de ANC, 115 participanţi absolvind cursurile. Programul de formare a inlesnit participantilor dobândirea de noi competențe și abilități utile în demararea și gestionarea eficientă a unor afaceri în domeniul vizat, precum și posibilitatea de transmitere a informațiilor și cunoștințelor dobândite către ceilalți membri fondatori ai societăților economice sociale și chiar către angajați, clienți sau beneficiari.
Acest program este menit să ajute la dezvoltarea mediului economic și social la nivel regional dar și la creșterea ocupării forței de muncă în zonă, prin locurile de muncă nou create.
“Nu în ultimul rând am vizat atingerea unor rezultate pe termen lung prin creșterea cuantumului ajutoarelor acodate la nivel regional pentru demararea unei afaceri în sectorul economiei sociale și facilitarea accesului noilor antreprenori în economia socială la finanțări nerambursabile”, a declarant Andrei Brumaru, Manager de proiect în cadrul SUSTIN și Director Executiv Carmistin International.
Titlul proiectului este” Start-up-uri Sociale pentru dezvoltare sustenabilă națională – SUSTIN” (cod MySMIS: 127434), iar valoarea acestuia este de 13,713,622.25 lei, din care peste 98% este finanțare nerambursabilă – 13,516,849.39, contribuția proprie fiind de 196,772.86 lei.
Perioada de implementare a proiectului a fost de 36 luni, in intervalul 3 iunie 2019 – 12 septembrie 2023, avand in vedere perioadele de suspendare ce au intervenit ca urmare a restricţiilor impuse de autorităţi în contextul de pandemiei de Covid-19.
Obiectivul general l-a reprezentat susținerea investițiilor în inițiative antreprenoriale sociale la nivelul regiunilor Sud-Muntenia, Sud Vest și Vest, prin înființarea a 29 de structuri de economie socială, în vederea dezvoltării economiei sociale și creșterii ocupării forței de muncă la nivel regional.
Obiectivele specifice ale proiectului au vizat:
Rezultatele principale obținute în urma implementării proiectului sunt:
Carmistin se situează între primii producători români de alimente. Grupul cuprinde peste 20 companii active în sectorul creșterii animalelor (pui, porc, bovine), producția de ouă BIO și producţia de cereale, în cadrul Carmistin fiind integraţi în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 3.000 ha reprezentând agricultură BIO.
Obiectivul companiei este de a deveni cel mai mare producător de proteină animală din România, prin definitivarea unui sistem integrat pe tot lanțul de producție hrană, cu o preocupare permanentă pentru bunăstarea animalelor și cu respect față de natură și mediu. Carmistin și-a propus, totodată, să devină compania din România cu cea mai redusă amprentă de carbon per kg de carne produsă.
Proiect cofinanțat de UNIUNEA EUROPEANĂ din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.
București, 26 august 2024 Carmistin angajează 600 de oameni pentru inaugurarea celei mai mari […]