Grupul Carmistin vine în ajutorul vârstnicilor din orașul Mizil

Grupul Carmistin vine în ajutorul vârstnicilor din orașul Mizil

Grupul Carmistin, în colaborare cu Primăria Mizil, demarează programul de susținere a persoanelor vârstince din orașul Mizil care, din cauza veniturilor mici de care dispun, nu își pot asigura necesarul de alimente pentru trailul zilnic.

La nivelul orașului Mizil a fost identificat un număr de 170 de persoane vârstnice sau cu handicap, care au nevoie urgentă de susținere.

Grupul Carmistin, unul dintre cei mai mari producători de carne de pasăre din România, a decis să se implice în acest proiect și să susțină vârstnicii din Mizil prin donarea cantității de carne necesară unei alimentații echilibrate.

„Targetăm vârstnicii cu o vârstă mai mare de 70 de ani, dar și persoanele cu handicap care, în general au venituri mici sau foarte mici. În această perioadă, în special, pe lângă o bună igienă, corpul are nevoie de un aport nutrițional bun pentru întărirea sistemului imunitar. În general, carnea de pui este ușor de digerat și este recomandată persoanelor vârstnice care pot suferi de diferite afecțiuni. Carnea de pui are un conținut scăzut de colesterol și grăsimi saturate. Metabolismul vârstnicilor încetinește odată cu trecerea timpului, iar organismul nu mai reușește să ardă la fel de multe calorii. Carnea de pui este recomandată deoarece conține multe proteine și puține calorii. Grupul Carmistin desfășoară diferite activități comerciale și de producție și la nivelul orașului Mizil, astfel că am decis să ne implicăm în problemele comunității și să dăm o mână de ajutor, pregătind o serie de pachete de carne care să ajute aceste grupe defavorizate să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă pentru noi toți.” Adi Radu, Reprezentant Grup Carmistin.

Înfiinţat în anul 2000 de către familia Paraschiv, Grupul Carmistin este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa agroalimentară, fiind unul dintre puţinele holdinguri agricole româneşti care funcţionează în sistem integrat.

Grupul Carmistin cuprinde peste 20 de companii grupate în patru divizii de producţie – pui, porc, vită şi agricultură. Principalele companii sunt Avicarvil, Avirom Plus, Avicarvil Farms, Avicarvil Farming, Avicarvil Food & Distribution, Porcellino Grasso, Agrikilti, Carmistin Trading, Carmistin International, Pajo Agriculture, Tracian Beef.

Carmistin este unul dintre puţinele holdinguri românesti care integrează în proporţie de 90% lanţul de producţie agrozootehnic, începând de la cultivarea cerealelor, producţia de furaj, creşterea animalelor (pui, porc, vită), până la abatorizare, procesare şi distribuţie de produse şi preparate din carne (inclusiv în reţeaua proprie de retail).

Grupul Carmistin vine în ajutorul vârstnicilor din orașul Mizil