Share

Linii de Business

Linii de Business

Linii de Business CARMISTIN

Grupul CARMISTIN a dezvoltat afaceri in diverse domenii de activitate, a restructurat si reorganizat Grupul pe linii de afacere, a imbunatatit performantele tuturor companiilor din grup, creand si consolidand brand-uri notorii pe piata de specialitate romaneasca.

Carmistin este în acest moment unul dintre cei mai importanți traderi în industria cărnii și liderul celui mai puternic grup de business din sectorul agroalimentar. Un grup dinamic, condus de o echipă de management cu o medie de vârstă de doar 33 ani, care și-a propus o strategie indrăzneață de investiții majore și mai ales o mentalitate diferită în afaceri.

Linia De Furaje

Dupa infiintarea societatatii Carmistin, profitul obtinut a fost reinvestit in terenuri Agricole din Judetul Prahova, cu scopul de a exploata aceste terenuri si de a intra pe piata agriculturii.

In urmatorii ani, activitatea de agricultura a Grupului a generat pierderi, astfel ca s-a implementat un sistem integrat de productie, folosindu-se cele 5000 de hectare aflate in patrimoniu. Astfel, in anul 2010 s-a decis construirea unei Fabrici de furaje apartinand Grupului Carmistin, cu o capacitate de 120.000 tone anual, care in prezent deserveste fermelor din grup, precum si altor fermieri din Romania.

Linia De Agricultura

Tehnicile riguroase de creștere a animalelor şi de cultivare a cerealelor reduc semnificativ gradul de poluare adus solului și apei şi poziționează în mod clar Pajo Holding drept o companie care urmează, în mod etic, valorile de bază ale unei afaceri bio.

Compania își propune să promoveze rasele locale, cu rezistență naturală, abilități de reproducere solide și vitalitate. Intervenirea în materialul genetic al animalelor nu este ceva ce ne interesează, de vreme ce prețuim calitatea în favoarea cantității. Prin tot ceea ce facem, ne propunem să ridicăm standardele naționale în domeniul creșterii bovinelor.

Linia De Pui

In anul 2008, compania Carmistin devine Grupul Carmistin, schimbandu-si directia de dezvoltare si adaugand noi linii de business. Astfel, Grupul Carmistin decide achizitia platformei agroalimentare detinute de compania Oltchim SA printr-o procedura de valorificare a activelor statului, astfel luand fiinta societatea Avicarvil. In urma tranzactiei, Avicarvil devine cel mai mare producator de carne de pasare din Valcea.

In urmatorii 7 ani, Compania investeste in platformele preluate de la Oltchim aproximativ 30 milioane Euro, astfel devenind unul dintre cei mai importanti jucatori din piata carnii de pasare din Romania.

In anul 2017, Grupul Carmistin preia, printr-o companie a Grupului, Avirom Plus, platformele de productie si logistica ale fostei Societati Avicola Targu Jiu. In urma acestei tranzactii se creaza 1000 locuri de munca, Grupul Carmistin anuntand investitii pentru acest proiect de pana la 20 milioane de Euro in urmatorul an. Prin aceasta tranzactie, Grupul Carmistin devine cel mai mare crescator si producator de carne de pasare.

 

Linia De Porc

In anul 2011, Grupul Carmistin, printr-o procedura de valorificare a activelor statului, decide sa investeasca in zona cresterii suinelor si incepe prin reconstructia si modernizarea fostului Suinprod Babeni, creanda societatea Porcellino Grasso.

In urma investitiei, Porcellino Grasso va ajunge sa produca aproximativ 100.000 porci anual, astfel investitia incadrandu-se in noua directie de dezvoltare a grupului. In urmatorii ani, Grupul continua sa deschida noi ferme de crestere a suinelor care pana astazi, in anul 2017, au ajuns sa produca peste 250.000 porci anual.

Landbruck este o companie cu capital integral privat, româneascã, ce are ca domeniu de activitate producţia şi creşterea suinelor. Înfiinţatã în anul 2012 în localitatea Feldioara, judeţul Braşov, ferma cuprinde 20 de hale în care se pot creşte maximum 40.000 de porci/ serie, spaţii de birouri şi depozite.Landruck, companie intratã pe piaţã de relativ puţin timp, dar cu investiţii majore atât în infrastructurã şi în amenajarea spaţiului de lucru pentru respectarea condiţiilor superioare de creştere de suine, cât şi în implementarea noilor tehnologii de creştere, se impune în scurt timp ca lider de piaţã pe aria sa de activitate.

 

 

Linia De Vita

In anul 2011, din dorinta dezvoltarii liniei de vita a Grupului Carmistin, in urma unei investitii de 10 milioane Euro, se construieste cea mai mare ferma de crestere si ingrasare bovine in comuna Baba Ana, Judetul Prahova, cu o capacitate de 10.000 capete, animalele fiind crescute in stabulatie libera, in acest proiect fiind implicati specialisti danezi si germani.

Astfel, cu aceasta noua linie de business, Compania deschide noi piete de desfacere in zona Orientului Mijlociu.Pe langa calitatea de asociat a lui Justin Paraschiv in companiile detinute, acesta defineste strategia de dezvoltare a societatilor in vederea cresterii profitabilitatii afacerilor in industria agro-zootehnica.

Cele 5000 de capete de animale ce cresc in cea mai mare ferma de ingrasarea taurinelor din Romania arata, fara doar si poate, ca cresterea animalelor reprezinta una dintre preocuparile de baza in compania PAJO HOLDING.Specialistii PAJO cauta continuu sa perfectioneze metodele si tehnologiile de crestere si ingrasare a tineretului taurin din rasele mixte cu respectarea indiciilor de calitate conforme cu cele mai inalte norme si standarde ale Uniunii Europene. PAJO HOLDING intentioneaza sa creasca productia de carne de taurine atat prin sporul efectiv, cat si prin ridicarea greutatii medii a carcaselor. Valoarea biologica a carnii de taurine variaza in functie de varsta, starea de ingrasare si individualitatea regiunii din care provin animalele.

 

Linia De Distributie

Având stabilite relații lucrative cu abatoare și producători din Uniunea Europeană, Carmistin importă restul de materie primă necesară nevoilor interne, întregind astfel o activitate care se traduce prin performanţa de a fi, an de an, în top 3 cei mai importanţi traderi în sectorul alimentar din România.

Compania deține mai multe centre logistice întinse pe întreg teritoriul României. În viitorul apropiat, Carmistin are în plan o strategie bazată pe investiții majore multiple, deschiderea de noi centre logistice, precum și modernizarea tuturor spațiilor de stocare.

Importul și distribuția produselor din carne pentru industria alimentară constituie principalul obiect de activitate al companiei Carmistin Trading. O bună parte din carnea distribuită de către companie provine de la animalele crescute în fermele care aparțin grupului propriu de firme.