Pentru această rețetă vei folosi 1 kg mușchiuleț de porc. Carnea trebuie tăiată în felii groase de cca. 3 cm. Ca să capete și mai multă frăgezime, se poate înțepa cu un pieptene pentru carne. Aranjează feliile una lângă alta într-o tavă de cuptor, astfel încât să formeze un singur strat. Adaugă sare și piper.
Pisează 5 căței de usturoi într-un castron, adaugă puțină sare și 3 linguri de ulei, treptat. Amestecă usturoiul ca atunci când faci mujdei, până când rezultatul este o pastă deschisă la culoare.
Completează cu 250 ml de suc de roșii, 1 linguriță de boia de ardei dulce și 1 crenguță de rozmarin tocat. În timp ce amesteci ingredientele, adaugă ¾ pahar de apă (150 ml) și continuă procesul.
Înainte să torni sosul peste carnea din cuptor, adaugă ¾ linguriță de sare și ½ linguriță de piper și amestecă pentru încă 2 minute.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și distribuie sosul pe întreaga suprafață a cărnii. Apoi, acoperă tava cu folie de aluminiu și pune-o înăuntru. Lasă friptura la foc mediu pentru o oră. După ce timpul a expirat, elimină folia de aluminiu și lasă tava în cuptor pentru încă 30 de minute.
Cum știi când carnea este pregătită? Trebuie să fie moale la contactul cu furculița.
Friptura de porc în sos roșu poate fi făcută cu bulion, suc de roșii, roșii pasate sau chiar roșii proaspete, tăiate cubulețe. Important este ca sosul să fie ușor diluat, pentru că se va îngroșa pe parcursul gătirii în cuptor.
Friptura de porc la cuptor este cunoscută în bucătăria românească și preferată de către mulți gurmanzi. Mulțumită savorii și frăgezimii sale, carnea de porc este una dintre cele mai versatile din bucătărie.
Recomandăm ca o astfel de friptură să fie servită nu mai des de o dată la 2 săptămâni, pentru că vorbim despre o carne cu o structură mai grasă decât cea de pui. Astfel, te vei asigura și că gustul este unul așteptat, iar aroma fripturii este recunoscută imediat de către cei din casă.