Share

Iustin Paraschiv

Iustin Paraschiv

PRESEDINTELE GRUPULUI CARMISTIN


Iustin Paraschiv

Iustin Paraschiv a fondat Carmistin in anul 2000, in baza experientei acumulate in cadrul companiei producatoare de mezeluri Ana si Cornel, afacere detinuta de familia sa.

Orientata initial catre comertul cu cereale si produse alimentare, Iustin Paraschiv a decis in 2008 transformarea Carmistin in grupul Carmistin, avand ca obiectiv principal crearea unuia dintre cei mai mari jucatori din industria agrolimentara din Romania. Grupul a inceput sa se dezvolte pe linii de business diferite dar complementare. Astfel, in cadrul grupului au aparut companii care compun un lant ce porneste de la cultivarea pamantului, cresterea animalelor si merge pana la vanzarea si distribuirea produselor din carne in reteaua de magazine proprii.

Astazi, grupul agricol Carmistin se afla in topul jucatorilor din industria agro-alimentara din tara. In cei aproape 20 de ani de existenta, Iustin Paraschiv a reusit sa infiinteze si sa dezvolte in cadrul grupului mai multe companii. Impreuna, acestea au ajuns sa produca anual peste 20.000 de tone de carne de pui, 250.000 de porci si 10.000 de vite in viu in cele 18 ferme specializate.

Iustin Paraschiv recunoaste ca un merit important in dezvoltarea sustinuta a grupului pe care il conduce l-a avut echipa de managament pe care a reusit sa o formeze. Cu o medie de varsta de numai 33 ani si cu o mentalitate diferita in afaceri, aceasta si-a fixat intotdeauna obiective indraznete, si, prin decizii si strategii la fel de ambitioase, au reusit de fiecare data sa isi atinga ce si-au propus.

Preluarea platformei agricole Oltchim in anul 2008 si derularea unui plan de investitii de aproximativ 30 de milioane de euro este unul dintre primele proiecte ambitioase de succes ale lui Iustin Paraschiv si ale echipei sale de management.

Au urmat apoi investitii majore in zona cresterii suinelor. Au luat astfel nastere fermele de la Babeni respectiv Feldioara, care impreuna produc astazi peste 250 000 de porci anual.

Segmentul bovinelor nu a fost nici el neglijat, Iustin Paraschiv reusind sa construiasca in 2011 cea mai mare ferma de crestere si ingrasare a bovinelor in stabulatie libera din Romania, in urma unei investitii de peste 10 milioane de euro.

La finalul anului 2017, Iustin Paraschiv a decis extinderea grupului Carmistin, achizitionand Avicola Targu Jiu. Prin aceasta tranzactie, Grupul Carmistin ajunge in topul celor mai mari crescatori si producatori de carne de pasare din Romania. Anuntand o investitie viitoare de 20 de milioane de euro, planul de afaceri pentru relansarea capacitatilor din Gorj prevede redeschiderea fermelor si modernizarea tuturor platformelor. Aceasta achizitie reprezinta iarasi una dintre acele decizii curajoase de business menite sa propulseze grupul Carmistin.

Planurile de viitor ale lui Iustin Paraschiv nu se opresc insa aici. Carmistin are in plan o strategie bazata pe investitii majore multiple, deschiderea de noi centre logistice, precum si modernizarea tuturor spatiilor de stocare actuale.

APARITII MEDIA IUSTIN PARASCHIV

Ziarul Financiar – 28 septembrie 2017

Producătorul de carne Carmistin a preluat compania Avi Instant din Târgu Jiu, aflată în faliment, într-o tranzacţie de peste 4 mil. Euro

„Tranzacţia a fost de aproximativ 20 mil. lei. Fostul proprietare se numeşte SC AVI INSTANT SRL, societate aflată în faliment”, a declarat pentru ZF, Iustin Paraschiv, proprietarul grupului Carmistin… Citeste Tot Articolul

Ziarul Financiar – 19 decembrie 2017

Grupul de firme Carmistin, create de antreprenorul Iustin Paraschiv, sponsorizează CS Universitatea Craiova

„Grupul de firme Carmistin, create de antreprenorul Iustin Paraschiv, va sponsoriza, prin intermediul mărcii LaProvincia, clubul sportiv Universitatea Craiova, informează un comunicat al companiei…Citeste Tot Articolul