La Provincia, brand al grupului Carmistin, a lansat, de Paște, ouăle BIO

La Provincia, brand al grupului Carmistin, a lansat, de Paște, ouăle BIO

București, 5 aprilie 2023

 

La Provincia, brand al grupului Carmistin, a lansat, de Paște, ouăle BIO

 

La Provincia, brand al Grupului Cramistin, lansează, cu ocazia Sărbătorii Paștelui 2023, ouăle BIO. Produs vârf de gamă, ouăle BIO La Provincia provin de la găini crescute cu acces în aer liber și sunt hrănite exclusiv cu furaje din agricultură sută la sută ecologică.

Ouăle lansate astăzi sunt cel de-al doilea produs BIO din portofoliul La Provincia, primul lansat fiind puiul BIO.

Studii realizate pentru stabilirea profilului consumatorului au arătat faptul că piața noastră de ouă BIO nu este destul de reprezentată și că există o cerere semnificativă pentru un astfel de produs. Este motivul pentru care am decis extinderea gamei, sub brandul-umbrelă La Provincia, adăugând ouăle BIO. În acest fel, răspundem și nevoilor consumatorilor care se orientează preponderent spre zona de produse alimentare premium și BIO, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

Beneficiile ouălor BIO La Provincia

  • produs în România, în ferma Carmistin, de la Leleasca;
  • ouă provenite de la găini crescute cu acces în aer liber, fiecare găină având alocată o suprafață de min. 4 mp pășune;
  • ouă provenite de la găini crescute exclusiv cu hrană din agricultură ecologică, producție proprie parțial;
  • ouă sortate și ambalate manual, pentru control sporit și calitate superioară;
  • în ambalaj nou, inovator, ouăle BIO vin într-o varietate de dimensiuni și forme – de 6 (L/XL) și 10 ouă (M/L) și 12 ouă (M/L), respectiv cofrag de 20 ouă (mărimea S).

Ouăle BIO La Provincia sunt disponibile în prezent, în rețeaua magazinelor Lidl, la un preț de 24,99 lei/cofrajul de 20 ouă (S) și online, prin aplicația sezamo.ro, la un preț de de 29,49 lei/cofrajul de 20 ouă (S).

Despre conceptul BIO

Grupul Carmistin derulează în prezent un amplu proces de conversie a terenurilor agricole proprii care susțin hrana fermelor La Provincia. Mai mult de 30 % din totalul de 7.000 ha au trecut sau sunt în proces de trecere la agricultura BIO. Brandul La Provincia cuprinde gamele Pui Vegetarian crescut cu legume și cereale, Pui crescut la sol și Pui bio, La Provincia fiind de altfel singurul brand românesc cu două abatoare certificate alimentației BIO.

Divizia de pui reprezintă cca. 50% din business-ul Carmistin, Grup poziționat în prezent între primii trei producători de alimente din România. Carmistin a intrat pe piața creșterii păsărilor în anul 2008, prin înființarea companiei Avicarvil, odată cu preluarea platformei Oltchim, platformă avicolă cu o experiență de peste trei decenii în creșterea și producția de carne de pasăre. Compania și-a consolidat treptat poziția, devenind unul dintre principalii producători de carne de pasăre la nivel național.

Anul 2023 constituie anul lansării primei game de ouă LaProvincia, brand al Grupului Carmistin, care și-a diversificat portofoliul de produse într-o primă etapă în luna februarie, când a lansat ouăle de la găini vegetariene, provenind de la păsări crescute la sol, după metoda tradițională. Acest prim produs apărut în 2023 a fost completat înainte de Sărbătoarea Învierii, de ouăle BIO La Provincia. Ambele categorii de produse vor fi disponibile în curând în întreaga varietate de mărimi și ambalaje, în rețelele Lidl și Kaufland, dar cât și în alte magazine.

Despre Carmistin

Grupul Carmistin cuprinde peste 20 de companii active în producţia de carne de pasăre și ouă, creșterea porcilor, creșterea bovinelor, dar și în producţia de cereale, în cadrul Carmistin fiind integraţi în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentând agricultura bio. Obiectivul Carmistin este de a deveni cel mai mare producător de proteină animală din România.