„LIBEARTY”, prietenii noștri îmblăniți

„LIBEARTY”, prietenii noștri îmblăniți

Grupul Carmistin susține Sanctuarul „LIBEARTY”, cel mai mare proiect de bunăstare a animalelor din Europa, situat în Zărnești și inițiat de Asociația de Protecție a Animalelor „Milioane de prieteni”. Prin intermediul proiectului „LIBEARTY”, peste 100 de urși bruni au fost salvați din captivitate și aduși în sanctuar, unde beneficiază de hrană, spațiu, îngrijire medicală și afecțiune.

Sanctuarul de la Zărnești

Sanctuarul din Zărnești a apărut în anul 2005 și dispune în prezent de 69 de hectare de pădure de stejar, mediu natural în care urșii bruni sunt liberi să se cațere, să alerge și să trăiască așa cum ar trebui.

În Sanctuarul de la Zărnești trăiesc 106 urși salvați de la o viață chinuitoare în captivitate. Aceste animale au suferit în trecut abuzuri, au trăit în cuști ruginite, fără spațiu, cu ciment rece sub tălpi în loc de iarbă verde. Ajunși în sanctuar, mulți urși nu știau să se cațere într-un copac, să se bucure de o bălăceală sau să se ascundă de soarele canicular.

O mare parte dintre aceștia au fost folosiți drept atracție turistică, ținuți după gratii, pe terasele restaurantelor, hotelurilor, pensiunilor sau în benzinării.

„LIBEARTY”, prietenii noștri îmblăniți

Alături de prieteni

Urșii din sanctuarul Zărnești, pe lângă viața de coșmar, au avut parte și de o alimentație săracă și total inadecvată, motiv pentru care au ajuns în sanctuar într-o stare de sănătate precară, la care se adaugă, în multe cazuri, răni și afecțiuni mai vechi cauzate de abuzurile prin care au trecut. 

Grupul Carmistin livrează periodic hrană pentru urșii din sanctuar, aceștia având nevoie de hrană de calitate în cantități optime, pentru a se însănătoși și pentru a ajunge la o greutate și o stare de sănătate ideale.

Carnea de pui face parte din alimentația urșilor și este un element important în asigurarea unei diete echilibrate. Carmistin donează o cantitate importantă din carnea de pui necesară prietenilor îmblăniți.

Asigurarea celor peste două tone de hrană zilnică necesară urșilor din sanctuarul Libearty este prioritatea zero pentru noi și nu facem rabat nici de la calitate, nu doar de la cantitate. Majoritatea urșilor au avut probleme de sănătate mari din cauza mâncării primite în perioada de captivitate. Unii au fost hrăniți exclusiv cu pâine sau porumb, alții cu mâncare gătită, chiar fast food.
Faptul că acum consumă constant carne de calitate le îmbunătățește considerabil sănătatea. Din fericire, pentru a le putea asigura carnea necesară îi avem alături și pe sponsorii noștri “LaProvincia”, care donează o parte importantă din cantitatea de carne de pui necesară. Nu putem decât să le mulțumim în numele ursuleților salvați de noi”

Motivație civică și socială

Felul în care te raportezi la evenimentele și situațiile din jurul tău te definesc ca om sau ca organizație. Tot ceea ce întreprindem, ca indivizi, grup sau companie se întâmplă în societatea în care trăim și de aceea este natural și firesc să fim deschiși la nevoile celor din jurul nostru. 

Așa cum activăm în societate și în natură, cum ne bucurăm de beneficiile și sprijinul pus la dispoziție de acestea, tot așa trebuie să și oferim și să susținem la rândul nostru. Acesta este felul în care noi, cei din Grupul Carmistin, ne dorim să ne raportăm și să acționăm în societate și natură.

Împreună putem ajuta mai mult!

Fiecare dintre noi poate da o mână de ajutor. Mai mult, poți adopta de la distanță un urs din sanctuar. Cheltuielile pentru urși și întreținerea rezervației depășesc 70.000 de euro/lună. Ajută și tu la întreținerea blănoșilor din cel mai mare sanctuar din lume dedicat urșilor bruni. 

Poți deveni părinte virtual în formulă simplă sau exclusivă, donând pentru întreținerea urșilor. Indiferent de tipul adopției, la finalizarea acesteia vei primi online un certificat de adopție pentru un an. Îl poți imprima și așeza pe birou. Astfel, un urs va deveni membru al familiei tale! Descoperă mai multe informații despre Sanctuarul din Zărnești aici și ajută adoptând un urs aici.